Hunderi hundera..

Nackdelen med att det är drygt - 20 grader är korthåriga småhundar som är känsliga mot kylan. Jag har som bekant 2 släthåriga foxterrierhanar. Man skulle kunna tro att individerna är relativt lika ändå i samma ras. Jag å andra sidan har fått två i samma kostym, men totalt olika temperament och mentalitet.

Vi kan ta Fritz först. Han har hunnit bli 4 år. Utvecklingsmässigt har det inte hänt så mycket sen han kom hem till mig som 10 veckorsvalp. Han var från dag ett som en liten farbror, uppfattades av alla som mycket klok och stabil. Det finns ingenting som berört honom på ett negativt sätt - allt han har utsatts för har han bara skakat av sig och gått vidare från. Det kan röra sig om allt från basebollträd i huvudet till busbarn som har skrämt honom på olika sätt. Ingenting har gjort honom osäker i någon situation. Med andra ord en mycket, mycket stabil hund.

Han älskar värme och det spelar ingen roll om det är 35 grader i solen, han hittar gärna en solplats mot en vägg där han kan ligga och lapa sol och eventuellt jaga en fluga eller två som sitter på väggen. Kyla hatar han, nu när det är - 20 grader får han köldkramper efter 20 sekunder och kan inte gå. Han är en mycket känslig liten fox vad gäller kyla.

Sen kom Bosse. Han har snart blivit stora killen - 3 år i februari! Som nioveckorsvalp kom han inrultande i vårat liv till Fritz stora förtjusning. Dom fann varandra från första dagen och låg tätt omslingrade i korgen när det var dags att sova. Bosse, Bosse, Bosse. Han har från dag ett gått fram som en bulldozer, inte varit rädd för att tex. hoppa från höga höjder. Likt stålmannen har han kastat sig fram med benen rakt ut, helt utan överlevnadsinstinkt och konsekvensanalys ;- )

Han blev skrämd som liten valp av ett barn, och den sekvensen har nog satt sina spår i honom till dags datum. Sen träffade jag Fredde som har sin dotter Ellen som är 6 år. Hon har kompisar som verkligen har hjälpt mig med Bosses fundersamma inställning till barn. Snällare barn och snällare hund får man leta efter, han skulle aldrig göra en fluga förnär och han verkligen utvecklats i det sammanhanget! Bosse är olik Fritz vad gäller väder och vind. Det spelar ingen roll om det är 35 grader varmt, 40 grader kallt, spöregn eller storm. Han är alltid lika nöjd, studsig och glad!

Dom är alltså väldigt olika, Fritz och Bosse. Det dom delar och har gemensamt är att dom är två riktiga gosegrisar, vill ha mycket närhet, mycket fysisk kontakt. Det dom delar är också min kärlek till dom, och deras ovillkorliga kärlek till mig!


Kommentarer
Postat av: tess

tack för din fina kommentar johanna! :) är allt bra med er i bodsjön? kram t

2009-12-17 @ 22:33:13
URL: http://tastys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0