Recept på begäran!

Jag fick en förfrågan på receptet när jag gör min vegetariska lasagne! Tänkte att det kan vara lika bra att göra en snabb uppdatering i övrigt också. Det händer inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jobbar fortfarande 100% och det funkar ganska bra. Det är ganska jobbigt med fogarna att bara sitta still i en stol hela dagarna + att bebisen och magen trycker på lungorna när jag sitter ner vilket gör det ganska ansträngt att prata ibland. Den ligger högt upp, precis i mellangärdet / under tuttarna antingen med huvudet eller rumpan. Där trivs ungen skitbra! H*n har bra räckvidd överallt, under revbenen, naveln, pissblåsan osv. Har haft problem under nätterna + delvis dagtid med illamående och därefter toabesök. Det har mest troligt att göra med att h*n ligger långt bak och trycker på organen och kroppspulsådern. Jag slipper än så länge gå på toa på nätterna iallafall vilket är fantastiskt! Osammanhängande nattsömn + alla krämpor och ett heltidsjobb skulle nog få det att snurra om för mig totalt :- )


Håller på att fräscha upp hemma också. Vi flyttar ner vårt sovrum till nedervåningen och Ellens rum flyttar vi upp till vårt sovrum. Måla, tapetsera, flytta möbler, tvätta sängkläder - täcken, kuddar, bäddmadrasser osv. Ett jäkla slit vilket resulterar i ganska mycket sammandragningar. Tack och lov har vi underbara familjer som ställer upp och hjälper till!! Det blir så himla fint och inte att förglömma, PRAKTISKT att ha sovrummet nere. Ellen får en fristad på övervåningen och får sova relativt ostört på nätterna om den lill* blir en bökig en och vi får ha många vakna nätter. Vi får dessutom närmare till kök och badrum och slipper springa i trapporna hela tiden! Fantastiskt! :- )


Nu ska jag försöka få till ett recept på min lasagne :

Pressa en vitlöksklyfta, hacka en lök och stek ihop med MYCKET timjan och lite salt + peppar. Rör ner en burk tomatkross (smaksatt med tex. basilika eller chili enl. önskemål) + 2 stora burkar hela champinjoner. Koka ihop så vätskan dunstar.

Blanda ihop 1 påse (tinad) hackad bladspenat med 1 stor förpackning keso. Pressa i ett durkslag så det inte blir så mkt vätska.

Om man vill ha lasagnen lite mer matig kan man blanda ner linser i tomatsåsen.

Lägg lasagneplattor i botten, ett lager tomatsås, plattor och spenatkeson. Varva tills det är slut. Gratinera med ost och in i ugnen tills det är klart. Tillagningstiden varierar om man använder färska lasagneplattor eller inte.

NJUT!! :- )

Hoppas ni tycker den är lika god som jag gör! Nu ska jag sätta mig ner och avnjuta min kulinariska middag!


Kommentarer
Postat av: madde

Det lät underbart gott! Ska absolut försöka mig på detta! :) Tack så mycket! Hoppas ni har det bra hela familjen :) Kramar!

2010-09-13 @ 22:51:42
URL: http://maddestrand.blogg.se/
Postat av: Anonym

Låter jätte mumma! Va kul att göra om där hemma :-)

2010-09-14 @ 13:43:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0