v 8 + ?

Jag och Fredde satt förra kvällen och spånade kring namn, tittade tillbaka både i hans släkt och i min. Vi hittade ett par riktigt fina namn som föll oss bägge i smaken :- ) Konstigt nog har vi bägge koncentrerat oss på pojknamn, vet inte varför men det kanske är intuitionen ?

Vi har beslutat för att inte ta reda på kön. Vi är "nöjda" så länge barnet är friskt. Då spelar inte pojke eller flicka någon roll för oss. Ellen sa samma, det spelar iiiingen roll om hon får en lillebror eller lillasyster!

Tillbaka till namnbiten, Fredde är ändå 30+ så det lär nog bli ett barn för oss tillsammans om inte naturen vill annars. Man ska orka ta hand om dom små liven också och han vill inte vara pensionär med en liten ;- )

Vi kunde direkt konstatera att barnet kommer att få många mellannamn eftersom vi vill ha släktnamn båda två!!

Jag ska tillbaka till barnmorskan efter påsk och ta diverse blod och urinprover. Sen blir nog ultraljudet i början på juni nångång, i samband med examensveckan skulle jag tro.

En fråga : Hur noga ska man vara med att räkna dagar och sånt från början? Räcker det inte med att konstatera att man är i v8, v9 osv varje ny vecka??? Eller ska man hålla på och räkna v8 + X osv?


Liam


Sommartid!

Äntligen. Det finns hopp om liv!! Vi går ÄNTLIGEN mot ljusare tider!

Har ikväll avjutit vad som kan ha varit världshistoriens godaste middag.

Ryggbiff "marinerad" med vilt o kantarellfond, kantarellsås, potatisgratäng, sallad, vitlöksbröd. Allt homemade naturligtvis, inga halvfabrikat här inte.

Jäklar vad jag rapar!

Imorrn ska vi till mamma och Thure och se hockey. Nog för att vi har dom där kanalerna själva men det är trevligare tillsammans med andra! Elin, Martin och Liam ska med all säkerhet också dit så då måste man ta tillfället i akt för att få träffa dom (läs Liam ;- ) Efter det är vi bjudna på middag hos systeryster och hennes karl! MUMS och TACK för det!!

Var till Skellefteå en snabbis idag, Fredde köpte en bil i fredags och var tvungen lämna volvon där. När vi skulle hem kom jag på att jag skulle springa in på Willys, körde nästan vilse när jag skulle ut. Fy så tjorvigt det var!! Drog in en sväng till pappa o Marianne också innan vi skulle hem igen!!

Har hjälpt Fredde byta abs hydraulpump ikväll och lufta systemet....................................Ring om ni behöver bilfix - I'm coming! ;- )

Glöm inte klockorna i natt! Nu är det godnatt som gäller!!


Bild från skoterSM 2010


Finally

Tänk vad tiden går och hur sentimental man kan bli när man tänker tillbaka på svunna tider.

Känner mig, mitt uppe i alla omvälvande fysiska förändringar, precis som jag gjorde för flera år sen. Det känns inte som att jag själv har förändrats så mycket. Men det är klart att jag har, precis som alla andra. Värderingar, mål och drömmar förändras med tiden.

Herregud vilka hormonrusningar jag har. Hoppas verkligen att det här är något som planar ut och inte eskalerar. Humöret i sig är väl inte värst. Är inte speciellt på dåligt humör - sur, arg osv. Men jag är SENSITIVE! Kan höra en låt och börja lipa, om nån säger nåt till mig eller frågar hur jag mår på jobbet när det går tungt, då är det kört!! 

Kom över den här låten ikväll, FINALLY med FERGIE, en "gammal goding". Minnena gick direkt till LINA, CAROLA och Sthlm när vi var på Älvsjömässan och bodde i Linas lägenhet med gångavstånd till mässan.

Lina, det värker i kroppen ibland när jag tänker på denna underbara människa. GUD vad jag saknar henne!

Nu ska jag sluta skriva innan jag börjar tänka på det och lipa igen!!


Mamma...JAG?!

Nu är det officiellt att jag och Fredde ska ha barn i november. Jag är bara strax i v. 8 men vi valde efter mycket om och men att berätta vad som är på gång. Det finns fortfarande en stor risk för missfall men om det skulle hända så vill vi att alla ska veta vad som hänt så man kan få stöd och förståelse för att man kanske inte är på topp.

Jag känner mig verkligen gravid i kroppen, inte lika mycket i hjärnan än. Pukorna är Ö M M A , jag mår illa mest hela dagarna + kvällarna och är obehagligt trött hela tiden. Jag som var en nog trött människa innan!!

Men jag klagar inte (än) för det är ändå ett tecken på att allt står rätt till :- )

Ellen är överlycklig över att få ett syskon. Fredde frågade henne om hon helst skulle vilja ha en lillasyster eller lillebror. Hon log sitt bredaste leende, tittade på oss och sa : Det spelar iiiiingen roll!!! Jäkla sötunge!!

Vissa kanske höjer på ögonbrynen och undrar varför vi berättat så tidigt för henne. Sanningen är att vi tyckte att hon också ska få vara delaktig från början och vara lika glad och lycklig som vi är. Händer det något, då får vi ta det då. Den dagen, den sorgen helt enkelt.

Hon har många frågor och funderingar och det är inte alltid lätt att svara när man är grön själv. Men på nåt sätt så reder vi ut funderingarna tillsammans och jag antar att det här bara är början. Hon har Ä N inte frågat hur bebisen kommer in i magen (tack och lov) så det får bli pappa som svarar på det när frågan ställs ;- )

Antar att det blir fler frågetecken för henne när magen börjar växa och det blir mer "fysiskt verkligt".Nu ska jag bara njuta av illamåendet, raparna, uppstötningarna, tröttheten och pukorna from hell!!


Som ordspråket säger, det här är första dagen på resten av ditt liv!


7+4

:- ) :- ) :- ) :- ) :- ) :- ) :- )


Viltfotograf ;- )

När vi for från Jävre ikväll stod det renar på vägen. Greppade kameran i paniken och klev ut. Han flyttade inte på
sig så en hyffsad bild fick jag på åbäket trots att jag inte hann få till inställningarna som passade :- )
Vilt / scoutfotograf Vidgren, alltid redo!


Bagheera


Wille


Elliot o Matte

Fotade Elliot o Matte idag med mitt nya objektiv! Här är 4 smakprov :


Mitt (alldeles snart) nya objektiv!!

Min blivande kärlek :

 

OBS! Bilden lånad från The-Digital-Picture.com

ÅÅH vad jag längtar! :- )


OooOooOOoOooOooOo

Idag känner jag mig irriterad på folk i allmänhet. Inte bra när jag jobbar som säljare fniss! Arbetsrocken på!

Idag är jag mer köpsugen än vanligt så objektivet jag har kikat på dimper nog ner på posten under nästa vecka skulle jag tro :- )

Längtar som en toka till påskhelgen då vi drar upp till Lapptjåkk, fulladdade batterier och ett nytt objektiv på kameran. Kan inte bli bättre!

Nä, back to work!


RSS 2.0