V 33

dsc00660 (MMS)

V 33


MVCbesök v 31

Har gått in i v 32 nu (v 31 +2) och var på träff med barnmorskan igår. Hjärtljudet var 136 den här gången, det har varit prick 140 varenda gång annars så nu var det en liten, liten ändring :- )

Hon kände och klämde och huvudet låg neråt, hon kunde inte till 110% säkerhet säga om den hade fixerat sig eller inte, hon trodde det men vågade inte säga säkert. Nästa besök på två veckor borde visa sig mer säkert. Det skulle förklara en del av känningarna i kroppen om det vore så. Jag känner rumpan så tydligt högre upp + att det mest troligt då är ett par små fingrar som är nere och kittlar mig vid ljumskarna ungefär haha! Den här krabaten har under hela graviditeten BARA varit på min högra sida. Har aldrig känt en spark eller nåt på den vänstra och nu börjar det kännas lite jobbigt.

Jag är sjukt öm på insidan nedanför revbenen på högra sidan och den ligger och klämmer mot nerverna så ibland får jag ett tokryck och nästan skriker för att det gör så jävla tväront haha! Tänk typ kärringnerven + getingstick och att man klämmer sig i bildörren. En kombination av det, så känns det! :- )

Frågade Bm om det finns ett sammanband med tidig fixering och tidigare födsel men det fanns enligt henne inga direkta sammanband så. Men det skulle inte göra mig nåt om den ville titta fram i slutet på v. 38 ;- )

Eftersom jag vaknade kl 7 i morse och jag har hunnit med att dammsuga, pynta Ellens nya rum, skura, städa toan, städa bilen, duscha och piffa mig så ska jag åka in till stan och möta upp mamma nu!

Ha en trevlig dag!


Recept på begäran!

Jag fick en förfrågan på receptet när jag gör min vegetariska lasagne! Tänkte att det kan vara lika bra att göra en snabb uppdatering i övrigt också. Det händer inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jobbar fortfarande 100% och det funkar ganska bra. Det är ganska jobbigt med fogarna att bara sitta still i en stol hela dagarna + att bebisen och magen trycker på lungorna när jag sitter ner vilket gör det ganska ansträngt att prata ibland. Den ligger högt upp, precis i mellangärdet / under tuttarna antingen med huvudet eller rumpan. Där trivs ungen skitbra! H*n har bra räckvidd överallt, under revbenen, naveln, pissblåsan osv. Har haft problem under nätterna + delvis dagtid med illamående och därefter toabesök. Det har mest troligt att göra med att h*n ligger långt bak och trycker på organen och kroppspulsådern. Jag slipper än så länge gå på toa på nätterna iallafall vilket är fantastiskt! Osammanhängande nattsömn + alla krämpor och ett heltidsjobb skulle nog få det att snurra om för mig totalt :- )


Håller på att fräscha upp hemma också. Vi flyttar ner vårt sovrum till nedervåningen och Ellens rum flyttar vi upp till vårt sovrum. Måla, tapetsera, flytta möbler, tvätta sängkläder - täcken, kuddar, bäddmadrasser osv. Ett jäkla slit vilket resulterar i ganska mycket sammandragningar. Tack och lov har vi underbara familjer som ställer upp och hjälper till!! Det blir så himla fint och inte att förglömma, PRAKTISKT att ha sovrummet nere. Ellen får en fristad på övervåningen och får sova relativt ostört på nätterna om den lill* blir en bökig en och vi får ha många vakna nätter. Vi får dessutom närmare till kök och badrum och slipper springa i trapporna hela tiden! Fantastiskt! :- )


Nu ska jag försöka få till ett recept på min lasagne :

Pressa en vitlöksklyfta, hacka en lök och stek ihop med MYCKET timjan och lite salt + peppar. Rör ner en burk tomatkross (smaksatt med tex. basilika eller chili enl. önskemål) + 2 stora burkar hela champinjoner. Koka ihop så vätskan dunstar.

Blanda ihop 1 påse (tinad) hackad bladspenat med 1 stor förpackning keso. Pressa i ett durkslag så det inte blir så mkt vätska.

Om man vill ha lasagnen lite mer matig kan man blanda ner linser i tomatsåsen.

Lägg lasagneplattor i botten, ett lager tomatsås, plattor och spenatkeson. Varva tills det är slut. Gratinera med ost och in i ugnen tills det är klart. Tillagningstiden varierar om man använder färska lasagneplattor eller inte.

NJUT!! :- )

Hoppas ni tycker den är lika god som jag gör! Nu ska jag sätta mig ner och avnjuta min kulinariska middag!


V 28

dsc00617 (MMS)

V 28


RSS 2.0