Dagens promenad

Är så sjukt nöjd över mig själv. I söndags gick jag 1.5 timmar, igår 2.5 timmar och idag en hel mil :- )

Gick i stan både söndag och måndag för att socialträna hundarna. Trots att dom är snart 5 och 6 år gamla så behöver dom också få träffa på hundar och andra människor, inte bara se träd och stigar :- )

Tog lite bilder under promenaden idag, det var så mycket dimma och solen sken, kändes som att vi befann oss mitt i en magisk "Ronja Rövardotter skog" om ni förstår vad jag menar? Lite överexponerad sol, men det gör ingenting tycker jag då jag lyckades slippa blänk på bilden, jag testade med kortare slutartid men då försvann solstrålarna som skar genom dimman. Det fick bli så här :
En nysning kommer sällan ensam....

Nej så verkar det onekligen vara denna höst. Nu går jag in i vecka 3 med denna trista förkylning. Jag trodde i början på veckan att det började släppa och jag kände mig piggare, men det visade sig imorse att den bara mojnat en aning - samlat kraft och hitta en ny skepnad i form av halsont och nysningar. Verkligen supertrist att inte vara riktigt kry under en längre tid. Dessutom är jag ensam hemma större delen av dygnens timmar med hundar och barn då Fredde jobbar MYCKET och dessutom jagar. Nåja, det är bara till att bita ihop, nån gång får säkert jag också sova mig riktigt utvilad.

Just nu känns det bara deppigt då jag är en person som alltid behövt mycket sömn. Alma är dessutom jättesnorig och vaknar flera gånger varje natt. Antingen så sitter hon, eller står i sängen och jag antar att hon gör det i sömnen. Jag behöver oftast bara stoppa i ljuddämparen så somnar hon om. Men, nu kan jag ärligt säga att ca 1½ år med taskig sömn VERKLIGEN börjar ta ut sin rätt... Jaja, jag är ju inte den första och definitivt inte den sista som går igenom den här perioden. Det är bara skönt att få gnälla av sig lite ibland :- )

Nu har min syster åkt hem så jag ska ringa henne på en liten stund o kolla så hon kommit sig hem helskinnad.. Det kan nog vara lite småjävligt efter vägarna nu med nån minusgrad och rätt mycket fukt.

När jag surrat med henne blir det en tidig kväll, hundarna ligger redan på sina respektive sovplatser så det är bara för mig att borsta tänderna o kvällspinka, skönt :- )


Hösten är underbar!

Hösten är verkligen underbar när den bjuder på sånt väder som det har varit idag. En aning blåsigt kanske på sina ställen, men i skogen var det alldeles ljuvligt! Hundarna har sprungit kropparna tomma på energi och ligger utslagna i samma korg här bredvid mig i vardagsrummet.

Vi gick på en längre sväng längs en skogsväg idag i Jävre och dom har varit lösa mer eller mindre hela tiden. Sprungit, spårat, hoppat och studsat och dessutom hittade dom en slaktavfallsplats. Till deras stora lycka. Det var många stora klövar, räknade till totalt 3 vuxna djur och 2 kalvar. Fanns även rester från äldre kadaver i form av köttlösa kranium. Lägger upp två bilder här nere på "snusket", så ni som är känsliga behöver ju inte titta på dom! En fundering bara, om det nu är jaktlag som slaktat dom där älgarna - varför grävs inte avfallet ner? Så jävla äckligt att bara lämna det mitt i skogen nära en väg och inte alltför långt från bostadshus. Det sprider ju en ganska "oangenäm" doft + att det säkert drar till sig ett o annat rovdjur och skadedjur.

Jaja, nu kommer bilderna iallafall!

 


Alma o Tyra

Se vilka söta, goa' flickor!
Här är en bild på Tyra som busar bakom bollen!


Ellen

Testade att ljussätta bilden litegrann i photoshop. Efterbelysa kanske man kan kalla det? Bilden togs i färg och det kändes som att jackan blev mest i centrum då den är väldigt färgglad. Omvandlade bilden till gråskala, ändrade lite kurvor och intensitet och satte in lite extra ljus i ansiktet.

Hon föll precis när jag skulle ta kortet och det blev så himla perfekt, tycker det syns i ögonen på henne att leendet hon avfyrade verkligen är äkta! Vet egentligen inte om slutresultatet av redigeringen blev 100%, men jag ska definitivt börja använda mig mer av den där lilla finessen, speciellt med svartvita kort!


Dagens Alma


Thunderbird

Fick förfrågan av en man som äger en gammal thunderbird om jag kunde ställa upp och fotografera bilen så han kunde beställa en förstoring.

Trodde inte att det skulle vara så komplicerat som det faktiskt var! Bilen ställdes upp vid vattnet, den var nylackad / polerad, solen stod högt och ALLT på bilen glänste och glimmade, både lack och allt kråm. Lägg till att jag blev tvungen att fota i motljus för att färgåtergivningen på bilen blev alldeles åt fanders i direkt solljus.

Så här blev slutresultatet iallafall och ägaren blev mer än nöjd. Skönt! Trodde där ett tag att jag hade tagit mig vatten över huvudet..


Bilderna gör sig såklart absolut inte rättvisa när dom är så här små, men det kanske ni förstår? :- )RSS 2.0