Livet

Sitter i min ensamhet och funderar. Filosoferar över livet. Den här tiden, den här stunden är ovärderlig för mig. Fredrik är i Umeå på jobb, flickorna och hundarna sover. Jag sitter ensam. Det är tyst. Jag njuter.

Det var en speciell tanke som slog mig; Varför har vi människor en sån stor längtan? En längtan efter morgondagen, en längtan efter helgen, en längtan efter sommaren? Varför kan vi människor, sällan, växla ner, ja till och med stanna, för att andas in, njuta av nuet och bara låta storheten i nuet skölja över oss?

Somliga säger att vi behöver längtan för att kunna växa, för att kunna känna gläde, spänning och förväntan inför något planerat eller något helt okänt.

När jag sitter här så känner jag verkligen hur viktigt det är att ta vara på nuet.

Jag sitter och tänker, funderar och filosoferar. Luftar min oro och min ängslan med mig själv, ler åt min egen lycka och inser att ju mer jag vågar öppna mig, ju mer jag vågar erkänna för mig själv, ju fler dörrar jag vågar eller lyckas öppna desto mer självklart blir det. Jag känner en spänning, en tillfredsställelse och oavsett om livet ibland är mörkt, ljust eller grått så vet jag varje dag att;

JAG VÅGAR MÖTA LIVETAlma

Alma är ju en rätt läcker liten tösabit med en ENORM vilja och med en STOR nypa humör. På gott och ont förstås. Hon har redan i så unga år visat att hon inte tar någon skit och att ingen minsann sätter sig på henne. Där kommer vi att få det vi gör och jag ser med skräckblandad förtjusning fram till sommaren då hon ohindrad från snön kan springa fritt över vidderna här runt sjöarna. Hjälp vad vi kommer att få jaga.

Hon har ju faktiskt lärt sig en hel del grejjer och en del ord också som jag tänkte dela med mig av.

Dadda, mamma, Fritz, Vovvov, Titta, Oj, Hej, Hej då, Nää, Jaa, äta, klocka, bil, lampa mm....

Hon springer fram dit hon ska och inget hinder är i vägen, kan hon inte springa genom det så klättrar hon över det eller knuffar det åt sidan för att komma fram.

Hon dansar till ALL musik, oavsett om det är dansband, hårdrock eller reklammusik på TV. Allt går att dansa till och hon har olika dansstiler beroende på vilken rytm det är i musiken. Riktigt läckert att se att hon ändrar moves och hastighet om låtar växlar tempo.

Det coolaste dock hon gör och visserligen har gjort i mer än två månader är att hon ALLTID vänder böcker rätt väg när hon ska bläddra i dom. Spelar ingen roll om det bara är bilder eller text så ska det vara rätt väg, inte upp o ner och det passar inte damen att börja från slutet heller. Rätt ska vara rätt.

Hon förstår allt vi säger, oavsett om vi frågar om bollar eller hundar eller ber henne hämta nåt eller städa så förstår hon. När vi lagar mat så går hon alltid och skjuter fram sin stol till bordet och står o väntar tills maten är klar.

På dagis tycker fröknarna att hon pratar mkt och kan många ord och dom är fascinerade över att hon förstår allt dom säger då hon är så liten. Inte vet jag men jag tror att hon är rätt medelmåttig rent utvecklingsmässigt. Alltså att hon inte är speciellt mkt snabbare än andra barn... Fast det förstås, lite bättre kanske hon ändå är ;- )


Jobb o dagis

Verkligheten har landat hos familjen Vidgren / Segerkarl. Jag började mitt nya jobb 5/11 på telemäklarna och Fredde fick avnjuta lite pappaledigt med alma i ca 10 veckor innan det var dags för inskolning på dagis. Skönt för mig att slippa påbörja ett nytt jobb och dagisinskolning samtidigt och jättekul för Alma och Fredde att dom fick så mkt tid tillsammans. Det går bra för Alma på dagis, det kommer lite tårar när jag lämnar henne men jag hinner inte ens stänga dörren så har det gått över och hon kommer igång bra, det vankas ju frukost i samma veva som jag lämnar henne och det om något är ju en bra avledande manöver då hon har en aptit utöver det vanliga.

Jag har ju turen att ha fantastiska arbetstider, 8.30-14 mån-fre vilket innebär att det blir korta dagar för Alma på dagis, hon behöver inte stiga upp kl 05.30 och Ellen slipper också vara själv så länge efter skolan. Absolut max i 1½ timme, en bra tid för att vänja sig med att komma hem och vara själv och få märka att det faktiskt går jättebra! Jag började med att jobba 8.30-16.00 men det märktes att det var lite för mkt för Alma med dagis och Ellen hade så jobbigt att vara själv så många timmar så vi hade verkligen tur att det gick att korta ner arbetsdagarna.

Har gått i tankarna om att köpa mig en ny kamera, en fullformatkamera denna gång, men jag kommer att fokusera på att spara pengarna så jag får ha en ordentlig semester i sommar istället. En kamera kan jag köpa någon annan gång.

Pratade med min vapendragare Lundmark igår och vi delar en dröm, att ta oss iväg på en Issafari någon gång, arktis, antarktis, svalbard och förhoppningsvis få njuta av ett makalöst djurliv och en fantastisk natur. Det är bara börja spara då det är priser från ca 30.000:- / person och då ingår inte anslutningsflyg eller försäkringar i det priset. Man ska visst betala dricks också till personalen på båten? Om det är någon fler som är intresserad av upplevelseresor mer än en sol o badaresa till Gran Canaria, kan ni kika in på den här sidan
www.polarquest.se och kika, dom ordnar paket o upplevelseresor i hela världen, inte bara till kylan!

Tack o Hej för denna gång!RSS 2.0