Alma

Alma är ju en rätt läcker liten tösabit med en ENORM vilja och med en STOR nypa humör. På gott och ont förstås. Hon har redan i så unga år visat att hon inte tar någon skit och att ingen minsann sätter sig på henne. Där kommer vi att få det vi gör och jag ser med skräckblandad förtjusning fram till sommaren då hon ohindrad från snön kan springa fritt över vidderna här runt sjöarna. Hjälp vad vi kommer att få jaga.

Hon har ju faktiskt lärt sig en hel del grejjer och en del ord också som jag tänkte dela med mig av.

Dadda, mamma, Fritz, Vovvov, Titta, Oj, Hej, Hej då, Nää, Jaa, äta, klocka, bil, lampa mm....

Hon springer fram dit hon ska och inget hinder är i vägen, kan hon inte springa genom det så klättrar hon över det eller knuffar det åt sidan för att komma fram.

Hon dansar till ALL musik, oavsett om det är dansband, hårdrock eller reklammusik på TV. Allt går att dansa till och hon har olika dansstiler beroende på vilken rytm det är i musiken. Riktigt läckert att se att hon ändrar moves och hastighet om låtar växlar tempo.

Det coolaste dock hon gör och visserligen har gjort i mer än två månader är att hon ALLTID vänder böcker rätt väg när hon ska bläddra i dom. Spelar ingen roll om det bara är bilder eller text så ska det vara rätt väg, inte upp o ner och det passar inte damen att börja från slutet heller. Rätt ska vara rätt.

Hon förstår allt vi säger, oavsett om vi frågar om bollar eller hundar eller ber henne hämta nåt eller städa så förstår hon. När vi lagar mat så går hon alltid och skjuter fram sin stol till bordet och står o väntar tills maten är klar.

På dagis tycker fröknarna att hon pratar mkt och kan många ord och dom är fascinerade över att hon förstår allt dom säger då hon är så liten. Inte vet jag men jag tror att hon är rätt medelmåttig rent utvecklingsmässigt. Alltså att hon inte är speciellt mkt snabbare än andra barn... Fast det förstås, lite bättre kanske hon ändå är ;- )


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0